Teks Wacana Kaniklah Kanna Halal ,Sihat Aman Ghik Bergizi dalam bahasa Lampung Kelas 4B SD Al Azhar 2

 Teks Wacana Kaniklah Kanna Halal, Sihat Aman Ghik Bergizi dalam bahasa Lampung Kelas 4B  SD Al Azhar 2 

 




Nama                         : Lisnawati Wahyu Ningsih S.Pd

Hari/ Tanggal        : Rabu , 28 Februari  2024

atuan Pendidikan :  SD AL-azhar 2 Bandar Lampung

Tujuan Pembelajaran  :   mampu memiliki tanggung jawab terhadap kesehatan dan makanan bergizi yang ada di daerah Lampung

    Assalamualaikum wr wb. Helloy students, how are you today? I hope you are always healthy. Before we start the lesson, dont forget to pray 5 times a day, pray dhuha, listen to tausiyah, and do murojaah!

Apersepsi :

    Anak -anak Sholeh dan sholehah ,ALhamdulilah ananda sholeh-dan sholehah  kita bertemu lagi dalam pembeljaran bahasa lampung hari ini ya anak ,dan pada minggu pertama bulan April ini  kita akan  memepelajari materi baru ya nak, yaitu Kalimat SPOK dalam bahasa Lampung  ,silahkan anak anak liat  materi  dan video Pembelajaran yang ibu beri di blogger ini ya nak , lalu kerjakan soal di  bawah ini  dengaan pelan -pelan ya nak


bermakna!


Dialek A

Kaniklah Kanan Halal, Sihat, Aman Ghik Begizi

Enggal sanak haghus nganik kanan sal wat syaghat ni yakdo halal, sihat, aman ghik bugizi, Kanan sai halal yakdo sai dacok dikanik ghik diunutni secagha benogh sai cucuk jama tuttunan agama. Nganik kanan sai halal dacok mansa beghkah dunya ghik akhighat Kanan sai sihat ghik aman yakdo kanan sai beghsih, segegh, mak kadaluarsa, mak ngandung zat sai kimia ghik zat sai bughacun baghehni jama mak ngandung mikroba sal bubahaya guwal kesihatan. Kanan sai bugizi yakdo seunyinni kanan ngandung zat gizi sai dipeghluko kaban jelma kenyin dapok tuwoh ghik ughik sihat.

Wat 3 (telu) kelompok zat gizi sai haghus tekandung dilom kanan inuman sai gham kanik ghik inum guwai badan gham, yakdo:

1. Sumber zat tenaga, yakdo zat karbohidrat sai tekandung dilom padi-padian, umbi-umbian ghik tepung-tepungan;

2. Sumber zat pembangun, yakdo zat protein sai tekandung dilom kacang-kacangan, kanan sai asal ni anjak hiwan (iwa, daging, tahlui) ghik olahanni di tambah susu, lemak, minyak ghik gula secukup ni;

3. Sumber zat pengatugh, yakdo vitamin ghik mineral tekandung dilom sayugh ghik buah;zat:

Ulih enggal macom kanan kughang genok kandungan gizini, mula haghus dibiasoko nganik kanan sai bumacom-macom ghik begizi seimbang, nyin kanan jeno ngandung zat tenaga, zat pembangun ghik zat pengatogh.

Gizi sai helau ghik genok dacok ngebattu peghtumbuhan ghik peghkembangan sanak secagha optimal ghik dapok ningkatko keceghdasanni. Kidang ki sanak kekughangan gizi, dapok ngakibat ko peghtumbuhan ghik perkembanganni jadi tehambat. Penyediyoan kanan sai halal, sihat, aman ghik begizi di keluaghga, lingkungan sekolah ghik masyarakat penting benogh guwal ngedukung kepeghluan gizi ghik kesihatan sanak      

 NOTE: 

Kesimpulan: Peserta didik sudah mampu menghafal Kosa kata tentang mengenal Pekerjaan dengan baik


NOTE: Jika ada pertanyaan boleh tanyakan di Kolom komentar pada halaman blogger Bu Lisna di bawah ini ya.Demikian pembelajaran hari ini semoga kita semua dalam keadaan sehat, dan disegerakan untuk bertemu di sekolah kita tercinta. tetep semangat ya nak belajar di rumah
Wasalamualaikum Wr.Wb





Komentar

Postingan populer dari blog ini

Kisi kisi PAS Genap Bahasa Lampung Kelas 4 SD Al Azhar 2

PEMANTAPAN MATERI DAN KISI-KISI PAS GANJIL KELAS 4 SD AL AZHAR 2

Kisi Kisi US KELAS 6 SD AL AZHAR 2